PAZARARA
 
 

İhracata başlamadan önce İşletmelerin ihracat bölümü pazar araştırması yaparak, ürünün en çok hangi ülkeye satılabileceğini belirlemeyi hedeflemektedir.

 Yani ihracat kararının ve hedef pazar seçiminin doğru olup olmadığı konusunda karara varmaktadır.

 Pazar araştırmasında birçok farklı değişken bir araya toplanıp, mantıksal ve matematiksel olarak ele alınıp incelenmelidir. 

Elde edilen veriler, analitik olarak incelenmez veya beklentiler bazında fazla hayalperest davranılırsa, yapılan pazar araştırması verileri bizi doğru yolu göstermez ve hatta zincirleme hatalar sonucunda bizleri ürünümüzün performansının çok düşük kalacağı pazarlara sürükleyebilir.

 Bu durumun önüne geçmek için mümkün mertebe ne istediğimizi ve beklentilerimizin neler olduğunu doğru bir şekilde analiz etmemiz gerekmektedir.

Pazar araştırması, hedef pazarlar ve müşteriler hakkında bilgi toplamak için organize bir çabadır: kim olduklarından başlayarak potansiyel müşteriler hakkında bilgi edinimedir. İş stratejisinin önemli bir bileşenidir ve rekabet gücünü korumada önemli bir faktördür. 

Pazar araştırması, pazarın ihtiyaçlarını, pazar boyutunu ve rekabeti belirlemeye ve analiz etmeye yardımcı olur. Teknikleri hem odak grupları, derinlemesine görüşmeler ve etnografi gibi nitel teknikleri hem de müşteri anketleri gibi nicel teknikleri ve ikincil verilerin analizini kapsar. 

Sosyal ve fikir araştırmalarını içerir ve içgörü kazanmak veya karar vermeyi desteklemek için uygulamalı sosyal bilimlerin istatistiksel ve analitik yöntem ve tekniklerini kullanarak bireyler veya kuruluşlar hakkındaki bilgilerin sistematik olarak toplanması ve yorumlanmasıdır.

GGG
 
 

Pazar araştırması, ihracata başlamanın bel kemiğini oluşturmaktadır.
İyi bir pazar araştırması yapmadan, pazara girmeyi düşünmek büyük bir hata olur. ” HEDEF PAZAR” teriminde tam olarak bu durumun önemini arz etmektedir.

Hedef: Nişan alınan, özellikle atış yapılmak istenen noktadır. Neden özellikle hedefe atış yapılmak istenmektedir? Çünkü hedef noktayı, iyi bir atışla vurmanın sonucu elimize bir ödül geçer.

Örnek olarak şunu söyleyebilirim, sizin ürününüzün alıcısı dünyanın her noktasında mevcut olabilir ama, belirli bir hedef pazar seçimi yapıp, hedefe yönelmezseniz ihracatınız da kayda değer artışlar yakalayamayabilirsiniz.

Dolayısı ile bu durum size ve şirketinize zarar verir. Şirketiniz ve ürününüz çok daha iyi bir noktaya gitme ihtimali varken bu durumun gerçekleşme süresi uzayabilir daha da kötüsü hiç gerçekleşmeyebilir.

PAZAR NASIL
 

Pazar Araştırması Şeması Eşliğinde Yapılan Analizlerin Sonuç Verme Oranı Yüksektir.

 Ayrıca Girmeyi Planladığımız Pazarlarda, Bu Haritada Bulunan Maddelere Bağlı Kalırsak, Girmek İstediğimiz Pazar İçerisinde Sadece İhracat Yapmakla Kalmayız, Markalaşmanız İçinde Bir Yol Haritasına Sahip Olmaya Alt Yapı Hazırlamış Oluruz.

 
 
 
HH
pazarlala
0 +
YAPTIĞIMIZ PAZAR ARAŞTIRMASI SAYISI
0 +
HAZIRLADIĞIMIZ RAPOR SAYISI
0 +
ULAŞTIĞIMIZ SEKTÖR SAYISI
 

Çalıştığımız her firmaya özel, kendilerini daha iyi anlamak ve yakından tanımak amacıyla detaylı bir analiz çalışması gerçekleştiriyoruz ve beklentilerimiz ile elimizde olanı puanlandırarak hedeflerimizi ortaya çıkartıyoruz.

 Ortaya çıkan hedefler doğrultusunda analiz çalışmalarını inceliyor ve sonrasında danışanlarımıza özgü pazar araştırma çalışmalarına başlıyoruz.

 Bu süreç içerisinde sadece ihraç edilecek ürün için değil, aynı zamanda danışanlarımızın da beklentilerine cevap verebilmek için bu çalışmamızı sadece ürünün genel konumuna göre değil, danışanlarımız ile ortaya çıkarttığımız beklentilerimize göre sonuç alabilmemiz    için her bir firmaya özel olarak çalışma gerçekleştiriyoruz.

 
 
 
 

Kurumsal

 

Alanında Profesyonel Ekibimiz ile Gelişmek ve Büyümek İsteyen Şirketlere, Hizmetlerimizle Çözüm Ortağı Oluyor, Yeni Pazarlara Açılma Süreçlerinde Yanlarında Yer Alıyoruz.

 

Bize Ulaşın

Bizi Takip Edin